Diğer Hizmetleri
- Coğrafi İşaret Eğitimi içeriği:
- Coğrafi İşaret nedir? Tescil edilmeyecek adlar ve işaretler nelerdir?
- Coğrafi işaret çeşitleri; Mahreç, Menşe ve Geleneksel Ürün Adı
- Marka ile coğrafi işaret arasındaki fark nedir?
- Coğrafi işaret tescilinin amacı nedir?
- Coğrafi işaret başvurusunda kimler bulunabilir?
- Coğrafi işaret başvurusu nasıl yapılır?
- Coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı tescil süreci,
- Üçüncü kişilerin görüş ve itirazları,
- Coğrafi işaret tescilinden doğan hakların kapsamı,
- Coğrafi İşaret hak sahibinin kurum değişikliği/devir ve diğer tescil sonrası dikkat edilmesi gereken işlemler,
- Coğrafi işaret hükümsüzlüğü ve coğrafi işaret hakkının sona ermesi,
- 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanun getirdiği yenilikler,
- Denetim Komisyonu nasıl oluşturulur, denetim kriterleri nasıl belirlenir, denetim süreçleri nelerdir?
- Coğrafi işaretlerde amblem zorunluğu,
- Soru-Cevap yapılması.
Coğrafi İşaret; belirli bir niteliği, ünü veya diğer özellikleriyle bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren ad veya işaretlerdir. Coğrafi İşaret, Menşe Adı ve Mahreç İşareti olmak üzere ikiye ayrılır. Geleneksel ürün adı başvurusu yapılabilmesi için aynı isimdeki başvuru formunun doldurulmuş olması, çeşitli evrakların hazırlanması ve bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Coğrafi İşaret Tescili hakkında detaylı bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz.
Marka tescili sayesinde doğan haklar, sadece tescilin yapıldığı ülke veya ülkelerde geçerlidir. Bu sebeple özellikle ihracat yapan firmaların markalarını yurtdışında tescil ettirmemiş olması büyük riskler barındırmaktadır. İhracat yaptığınız ya da sadece fuara katıldığınız bir ülke dahi olsa ve markanız bir başka firma adına tescilli ise gümrüklerde ürünlerinize el konulması gibi çeşitli riskler ile karşı karşıyasınız demektir. Kısacası, tescilsiz bir marka ile ihracat yapmak sizi büyük zararlara uğratabilir.
Türkiye’de marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin haklar, 10.01.2017 tarihinde yürürlüğe giren 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu hükümleri uyarınca korunmaktadır. Marka, patent ve tasarım tescil belgelerinin firmalara sağladığı haklar firmalar için “Sermaye Niteliği” taşımaktadır. Günümüz ekonomi dünyasında markaların değeri firmaların piyasa değerinin bile üzerinde olduğundan bu belgelerin sahiplerine sağladığı haklar, taklit halinde belge sahiplerine sağladığı koruma ve taklit fiillerinin ne tür cezalarla karşılaşabileceğine dair kanıt unsuru taşımaktadır.
Tamnot Patent olarak hukuki işlemleriniz ile ilgili uzman kadromuzla beraber sorularınızı cevaplayarak en kısa sürede çözüm üretmek için danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
İnternet dünyasında ticaretin hızla gelişmesiyle birlikte işletme sahipleri için alan adları, ticari unvan, marka, işletme adı gibi ayırt edici bir nitelik kazanmıştır. Alan adları(domain), işletme sahipleri için önemli düzeyde reklam ve pazarlama aracıdır. 2012 yılında yürürlüğe giren yeni Ticaret Kanunu ile şirketlerin web sitesi açma zorunluluğu olması, alan adlarının önemini bir kez daha artırmıştır.
Tüketicilerin bir ürünü tercih sebebinde markanın etkisi göz önüne alındığında, alan adı ürünün markası ile özdeşleşmektedir.
Kalite, ürün veya hizmetin belirlenmiş veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine cevap verebilen özelliklerin tamamına denir. Daha kısa ve anlaşılır bir ifadeyle kalite; kullanıma uygunluktur, verimliliktir, yaşam tarzıdır. Kalite belgesi bir zorunluluk değildir ve topluma sorumlu olan organizasyonlar tarafından tercih edilir. Çünkü insanlarla bağını güçlendirmek isteyen firmalara oldukça fayda sağlar. Kalite belgesi, bir kurum ya da markanın uluslararası mevzuatlara uygun ve güvenilir bir şekilde hizmet verdiğini kanıtlar.
Çeşitli boyutlarda dik çizgiler ve boşluk bölmelerinden oluşan ve girilen bilginin otomatik olarak aktarılmasını sağlayan yönteme barkod denmektedir. Barkod bilgisi olarak ürüne ait stok kod numarası, seri numarası, personel kodlaması gibi bilgiler girilebilir. Bu bilgiler her seferinde klavye ile girilmesi uzun ve meşakkatli bir işlem olabilir. Barkod sistemi ile zaman kaybı ve işgücü kaybı gibi etkenler ortadan kalkmaktadır.
Barkod numarası alabilmek için şahıs veya tüzel kişilik adına çeşitli evraklar hazırlanması gerekmektedir. Detaylı bilgi için Tamnot Patent ile iletişime geçebilir, hizmet desteği alabilirsiniz.